Tret de sortida dels Tallers de participació de la Carta del Paisatge del Lluçanès

NPtaller1_1Ahir al vespre, dia 16 de febrer a les 18h, a la seu del Consorci del Lluçanès es va celebrar el primer dels quatre tallers de participació que configuren la primera fase del procés d’elaboració de la Carta del Paisatge del Lluçanès.

El taller, amb el títol “Un paisatge per gaudir”, va tractar en concret del tema dels serveis i el turisme vinculat al paisatge del Lluçanès. Els assistents, 20 persones en total i de perfil divers (administració local, entitats diverses, turisme rural, equipaments, activitats al territori i persones a títol individual), van debatre sobre els valors del paisatge actual del Lluçanès que en representen un símbol d’identitat i un recurs atractor, tant pel turisme com per la població local, i es van plantejar com volen que sigui el paisatge del futur.

“Els colors del Lluçanès”. “La sort de viure aquí. Calma, història, autèntic”. “El Lluçanès, una comarca per viure o perdre-t’hi”. “Territori [re] serè”.

NPtaller1_2Una part important del taller va tractar d’arribar a un consens a partir de les idees plurals dels assistents sobre que cal fer per assolir el paisatge desitjat en clau del sector turístic i de serveis, però també de forma més transversal per tal de promoure, conservar i mantenir els valors que fan únic el paisatge del Lluçanès. Començant a construir així i entre tots els que seran els objectius de la Carta del Paisatge del Lluçanès.

“Conservar l’essència del Lluçanès, permetent alhora poder viure-hi”. “Fomentar l’autoestima”. “Esdevenir la comarca del Lluçanès”. “Cal remar en la mateixa direcció”. “Promoure un turisme de qualitat i ben dimensionat”.

En breu es publicarà al web l’acta del taller on han quedat recollides totes les aportacions realitzades.

El proper taller tindrà lloc el dijous dia 19 de febrer a les 18h a la seu del Consorci del Lluçanès, i tractarà sobre el coneixement i la sensibilització en paisatge, “Un paisatge per aprendre”, ja us hi podeu inscriure aquí. Us animem a seguir participant en els tallers de la Carta del Paisatge del Lluçanès.

NPtaller1_3

Comparteix l'article!