El segon taller de la Carta del Paisatge del Lluçanès debat la presa de consciència sobre el valor del paisatge

NPtaller2_3El passat dijous 19 de febrer a les 18h, a la seu del Consorci del Lluçanès va tenir lloc el segon taller del procés participatiu de la Carta del Paisatge. El taller, amb el títol “Un paisatge per aprendre”, va tractar sobre la importància de la sensibilització i l’educació del conjunt de la ciutadania per generar una responsabilitat compartida vers la cura del paisatge.

A la sessió van assistir 12 persones, provinents de l’administració local, entitats diverses, persones vinculades a centres educatius i persones a títol individual. En primer lloc, a través d’un exercici pràctic, els participants van debatre sobre els llocs que permeten explicar millor com és el paisatge del Lluçanès. Aquest exercici va posar en evidència que el Lluçanès allotja una gran diversitat de paisatges amb un elevat contingut educatiu.

“El Lluçanès és tot un laboratori obert per educar sobre el paisatge”. “Hem de conèixer el que tenim NPtaller2_2per valorar-lo i estimar-lo”. “Cal que el paisatge cali en la població”. “El paisatge és un dret de les persones, però també és un deure tenir-ne cura”.

A partir dels resultats obtinguts del primer taller de participació, els participants van formular propostes per aconseguir la conscienciació de la ciutadania sobre els valors del paisatge. El debat va anar més enllà de l’educació de la població en edat escolar, i es va constatar que el repte de la sensibilització té a veure amb els fonaments culturals i els valors de la nostra societat. En aquest sentit, els participants van afirmar que calia un compromís compartit per tenir cura del paisatge.

“No et preguntis què et pot oferir el paisatge, sinó que pots fer tu pel paisatge”. ”Cal educar en valors per aprendre a tenir cura del paisatge, i no només des de les escoles”. “Cal que la cura pel paisatge NPtaller2_1sigui atractiu per a tothom”.

En breu es publicarà al web l’acta del taller on han quedat recollides totes les aportacions realitzades.

El proper taller, “Un paisatge per treballar”, tindrà lloc el dimarts 24 de febrer a les 18h a la seu del Consorci del Lluçanès. Durant aquest taller reflexionarem sobre la gestió forestal i de la biodiversitat, les explotacions agroramaderes, i com assegurar el futur i la sostenibilitat de l’activitat primària al territori,”. Us animem a seguir participant en els tallers de la Carta del Paisatge del Lluçanès.

 

Comparteix l'article!

1 comment on “El segon taller de la Carta del Paisatge del Lluçanès debat la presa de consciència sobre el valor del paisatge”

  1. Pingback: El tercer taller de la Carta del Paisatge del Lluçanès reflexiona sobre les bases del territori: el paisatge agroforestal. | Carta del Paisatge del Lluçanès

Comments are closed.