La Carta del paisatge del Lluçanès, convidada a dues jornades sobre els plans i cartes de paisatge a escala local

Aquest mes de maig, la Carta del paisatge del Lluçanès es presentarà en dues jornades sobre els plans i cartes de paisatge a escala local.

Camps de colzaEl proper diumenge dia 15 de maig, la Carta del paisatge del Lluçanès participarà a la jornada “Eines i oportunitats per la promoció i protecció del paisatge des del veïnat” organitzada per l’Associació Territori de Masies. La jornada, que tindrà lloc al Casal Cívic Xavier Jounou de Solsona, tracatarà sobre l’oportunitat que representen els instruments de planejament del paisatge a escala local, a mode d’experiència per al Solsonès. A més de la Carta del paisatge del Lluçanès, també participaran al debat el Pla de paisatge de Cervera i l’Observatori del Paisatge de Catalunya. Podeu consultar el programa aquí.

Pocs dies després, el 18 de maig, la Carta del paisatge del Lluçanès participarà a la “Reunió de treball sobre experiències de planificació i gestió del paisatge en l’àmbit local a Catalunya”, organitzada per l’Observatori del Paisatge. La reunió aplegarà els impulsors de 7 cartes del paisatge i 6 plans o projectes de paisatge locals d’arreu del territori català, amb l’objectiu de promoure l’intercanvi d’experiències i establir les bases per a una col·laboració i cooperació permanent entre els diferents instruments.

En ambdues jornades, es presentaran les fases de treball i els processos de participació duts a terme que han permès construir de forma col·laborativa la Carta del paisatge. També és una oportunitat per consolidar la Carta com a instrument de planificació i gestió del paisatge a escala local a nivell de Catalunya.

Actualment, la Carta es troba en fase de redacció del programa d’actuacions i governança resultat del procés de participació dut a terme durant els mesos de febrer i març de 2016, i ben aviat es tornarà a comptar amb la participació dels agents i la ciutadania per tal de continuar treballant tots plegats pel paisatge del Lluçanès.

Aprofitem per recordar-vos que, si encara no ho heu fet, podeu adherir-vos als Principis fonamentals de la Carta del Paisatge del Lluçanès clicant aquí.

Comparteix l'article!