Continuen les reunions per elaborar el programa d’actuacions de la Carta

El paisatge com a generador d’oportunitats econòmiques i de serveis del Lluçanès va ser el tema que es va tractar durant la reunió sectorial del passat dilluns 23 de novembre.

Sector_economic_2

El paisatge representa un recurs i una oportunitat de futur per a l’economia del Lluçanès, i per això convé conservar-lo i reforçar els valors que li són intrínsecs. Aquesta va ser una de les conclusions de la segona de les quatre reunions sectorials per elaborar el programa d’actuacions de la Carta del Paisatge del Lluçanès. Aquesta reunió tenia l’objectiu de dissenyar iniciatives que vinculessin el sector econòmic del Lluçanès amb la Carta del Paisatge.

Els assistents a la reunió, propietaris d’allotjaments rurals, negocis locals i entitats de desenvolupament rural, així com representants de l’administració local i persones a títol individual, van coincidir en la necessitat d’una cooperació entre els agents del territori i les diferents activitats i sectors per aprofitar el potencial del paisatge. Una idea recurrent va ser la de crear o promoure la marca del Lluçanès en base als valors del paisatge, així com aprofitar el capital ja existent, per exemple amb la promoció dels productes locals.

Sector_economic_1“Desenvolupar la marca Lluçanès com a reclam per visitar-lo, però també com a lloc referent en innovació i valor afegit per al sector empresarial, mantenint els valors del paisatge que li són propis i que generen aquesta marca.”

Bona part de la reunió va consistir en el disseny, per part dels assistents, d’actuacions concretes per desenvolupar les primeres idees suggerides i així posar en pràctica els Principis fonamentals de la Carta del Paisatge. Les actuacions proposades van ser variades, des de trobades empresarials, fins a la promoció de la venta directa de productes locals, passant per la desestacionalització i el foment del turisme entre setmana.

Els assistents a la reunió van mostrar molt interès en aprofitar la Carta del paisatge per vehicular projectes i iniciatives en favor del desenvolupament sostenible del Lluçanès. En breu es publicarà al web l’acta de la reunió on queden recollides totes les aportacions realitzades.

Les properes reunions tindran lloc el dimarts 1 de desembre a la seu del Consorci del Lluçanès, a les 15h es comptarà amb la participació de representants del sector primari del Lluçanès i a les 18:30h amb representants municipals. Podeu inscriure-us a les reunions sectorials que trobeu convenients a través d’aquest enllaç, o bé a través del telèfon 93 888 00 50 (Laura Megias) o el c/e sdr.consorci@llucanes.cat.

Comparteix l'article!