La segona fase de participació de la Carta arrenca amb empenta i bones idees

Els assistents a la primera reunió sectorial de la Carta del Paisatge del Lluçanès proposen actuacions concretes per potenciar el paisatge com un recurs educatiu per a la comarca.

Reunió sector educatiu 1Dimarts 17 de novembre a la tarda es va celebrar, a la seu del Consorci del Lluçanès, la primera de les quatre reunions de participació de la segona fase del procés d’elaboració de la Carta del paisatge del Lluçanès. Aquest cicle de reunions sectorials, que s’estendrà fins el proper 1 de desembre, signifiquen una nova passa endavant per a la Carta del paisatge, a partir dels Principis fonamentals aprovats el passat 21 de març.

Els 20 assistents a la reunió d’ahir, principalment mestres de les escoles del Lluçanès, entitats de la comarca i persones a títol individual, van remarcar la importància del paisatge com un recurs educatiu de primer ordre i van reivindicar la necessitat de plasmar els Principis fonamentals de la Carta del paisatge en actuacions concretes.

“Cal dur a terme activitats de descoberta i recuperació dels entorns naturals i patrimonials locals per a que la gent dels pobles se’ls puguin fer seus”.

Reunió sector educatiu 2Així doncs, una part important del taller va consistir en el disseny, per part dels assistents, d’actuacions concretes per posar en pràctica els Principis fonamentals de la Carta del Paisatge. Entre les actuacions proposades, va haver la de crear itineraris per posar en valor el patrimoni geològic del Lluçanès, iniciatives per afavorir l’intercanvi entre els municipis del Lluçanès, així com actuacions per promoure la vida a pagès, incloent visites a explotacions agràries.

Les persones i entitats assistents a la reunió van mostrar una gran dosi de motivació i d’empenta pel futur del Lluçanès. En breu es publicarà al web l’acta de la reunió on queden recollides totes les aportacions realitzades.

La propera reunió tindrà lloc el dilluns 23 de novembre a les 10h a la seu del Consorci del Lluçanès, i comptarà amb la participació de representants del sector econòmic i serveis. Podeu inscriure-us a les reunions sectorials que trobeu convenients a través d’aquest enllaç, o bé a través del telèfon 93 888 00 50 (Laura Megias) o el c/e sdr.consorci@llucanes.cat.

Comparteix l'article!