Acte de debat i signatura dels Principis fonamentals de la Carta del Paisatge del Lluçanès

FotoSig1Dissabte 21 de març es va celebrar a la seu del Consorci del Lluçanès, l’acte de debat i signatura dels Principis fonamentals de la Carta del paisatge del Lluçanès. L’objectiu de la sessió va ser el de presentar els resultats del procés de participació i, principalment, donar a conèixer i consensuar entre tots els assistents els Principis fonamentals de la Carta del paisatge del Lluçanès. Aquests acords marc representen el full de ruta que ha de permetre continuar avançant en el procés de la Carta del paisatge.

La jornada de dissabte, amb un total de 29 assistents, va constar de dues parts. En un primer moment es van presentar els resultats del procés participatiu que ha tingut lloc entre els mesos de febrer i març, i es van consensuar, punt per punt, els principis fonamentals que s’han obtingut del buidatge dels diferents tallers de participació (les actes dels quals es poden consultar aquí). Tots els principis estan agrupats en cinc blocs diferenciats: un paisatge per aprendre, un paisatge per viure-hi, un paisatge de gaudir, un paisatge per treballar i un paisatge per compartir. La segona part de la jornada va consistir en explicar els propers passos de la Carta del paisatge i, finalment es va procedir a signar el document dels Principis fonamentals el qual es podrà seguir signant per formalitzar-ne l’adhesió, ja sigui de forma particular com en representació d’alguna organització, a través de lapàgina web (aquí) o bé de forma presencial.

FotoSig2La Carta del paisatge del Lluçanès pretén afavorir l’entesa entre diferents col·lectius de la comarca per protegir i gestionar el paisatge i mantenir-ne els valors que li són propis. Per fer-ho, s’han realitzat sis sessions participatives en les quals han participat un total de 115 persones de forma presencial. També s’han recollit un total de 43 respostes d’un qüestionari sobre els reptes del paisatge en paper i a través de la web. Tots els resultats els podeu consultar aquí.

Amb el document que es va presentar dissabte es tanca la primera fase de la Carta del Paisatge del Lluçanès. A partir d’ara, s’inicia la campanya d’adhesió i s’elaborarà un programa d’actuacions a través dels compromisos que els agents de la comarca creguin oportuns per continuar treballant plegats pel paisatge del Lluçanès.

Foto de grup

 

Comparteix l'article!

2 comments on “Acte de debat i signatura dels Principis fonamentals de la Carta del Paisatge del Lluçanès”

  1. Pingback: I ara què? Propers passos de la Carta del Paisatge del Lluçanès | Carta del Paisatge del Lluçanès

  2. Pingback: La Carta del paisatge es posa en marxa! – Carta del Paisatge del Lluçanès

Comments are closed.