#PaisatgeLluçanès. Una galeria col·laborativa

El passat gener de 2015 amb l’inici dels treballs per l’elaboració de la Carta del paisatge del Lluçanès i l’arrencada del procés de participació amb la ciutadania, es va obrir el web www.paisatgellucanes.cat, com a principal canal de comunicació de totes les novetats i informació al voltant de la carta. De forma simultània i per reforçar la comunicació del procés i permetre una major interacció es va estrenar l’etiqueta: #PaisatgeLluçanès, activa a les xarxes socials de Twitter i Instagram.

Amb el post d’avui, volem posar en relleu la destacable galeria d’imatges que s’ha acabat configurant sota l’etiqueta #paisatgelluçanès a la xarxa d’Instagram. A data d’avui, l’etiqueta aplega una significativa galeria de 269 fotografies que han estat compartides per una no menys significativa vintena d’usuaris. Aquesta galeria col·laborativa, que es va iniciar amb la voluntat de fer visible la percepció que la ciutadania (en aquest cas usuaris de la xarxa social) tenen del paisatge del Lluçanès, mostra perfectament la diversitat i els valors del paisatge del Lluçanès: els camps, els boscos, les rieres i els pobles, les tradicions, el patrimoni, els colors, els canvis amb les estacions, el gaudi del paisatge, etc., són una mostra del que trobareu a la galeria, i que des de bon inici s’ha compartit públicament també a través del web a l’apartat “Galeria”.

Entre els indrets més fotografiats destaquen la Pedra dreta, els esgrafiats d’en Perot Rocaginarda, la riera de Merlès, o la Casa Gran de Santa Creu de Jutglar, entre d’altres. També abunden les imatges de camps i pastures, i les grans panoràmiques que es poden visualitzar des de molts punts del Lluçanès.

La riquesa d’aquesta galeria és una mostra del valor identitari i de l’orgull que la població del Lluçanès sent pel seu paisatge. En un futur esperem continuar ampliant la galeria i transformar-la en un mitjà visual i gràfic per compartir els valors del paisatge del Lluçanès, així com també un mitjà per mostrar la lectura més personal del paisatge de cadascú. Moltes gràcies als que l’esteu fent possible!

Si sou usuaris d’Instagram o coneixeu a algú que ho sigui, no deixeu de compartir les vostres instantànies del Lluçanès sota l’etiqueta #PaisatgeLluçanès. Mostrem entre tots com és el nostre paisatge!

Visita la galeria! 


Comparteix l'article!