El quart taller de la Carta del Paisatge del Lluçanès debat sobre el paisatge de la quotidianitat

NPtaller4_1El passat dimecres 4 de març a les 18h, a la seu del Consorci del Lluçanès va tenir lloc el quart i darrer taller del procés participatiu de la Carta del Paisatge. El taller, que portava per títol “Un paisatge per viure-hi”, pretenia posar en relleu els valors del paisatge urbà del Lluçanès, i analitzar i debatre sobre les dinàmiques que l’afecten o el poden afectar en un futur, així com també sobre les infraestructures viàries, camins i serveis.

A la sessió van assistir 15 persones, representant principalment l’administració local, entitats socials i d’activitats al territori i persones a títol individual. En primer lloc, a través d’un exercici individual, els participants van fer una primera reflexió sobre l’estat del paisatge urbà centrant-se en les seves poblacions de procedència, i les infraestructures més properes, fent també propostes per la seva millora.

“S’han d’integrar les edificacions en el territori (nivells, desnivells, orientacions, etc.)”. “Hem de tenir més espais verds, i no tant de ciment”. “S’han de facilitar les activitats socials al carrer”. “S’ha de cuidar i mantenir els camins”. “Cal unificar i senyalitzar millor la xarxa de camins”.

NPtaller4_2Seguidament, els participants es van repartir en dos grups per debatre en profunditat sobre els valors més identificatius del paisatge urbà de nuclis i pobles del Lluçanès, així com sobre les dinàmiques de canvi tant favorables com desfavorables que l’afecten, elaborant un seguit de propostes per a la seva conservació o millora. També es van tractar temes com ara els polígons d’activitat, les granges i edificacions presents en el sòl no urbanitzable i les infraestructures de camins, carreteres i serveis. Durant el debat plenari final, es van integrar les aportacions d’ambdós grups. En breu es publicarà al web l’acta del taller on han quedat recollides totes les aportacions realitzades.

“Crear una comissió d’urbanisme a nivell de tot el territori”. “Tenir en compte els camins ramaders en les noves infraestructures”. “Inventariar el patrimoni local, nucli a nucli, i al detall”. “Fomentar amb l’urbanisme l’activitat als carrers i pobles”.

Aquest ha estat el darrer taller d’aquesta primera fase d’elaboració de la Carta del Paisatge del Lluçanès. El següent pas serà integrar totes les aportacions dels quatre tallers per elaborar un únic document d’objectius i NPtaller4_4estratègies pel paisatge del Lluçanès i que serà la base de treball de la Carta. Aquest document es penjarà al web properament, i es presentarà i debatrà de forma conjunta el proper dissabte 21 de març a les 10h a la seu del Consorci del Lluçanès. Aquest dia a més, tindrà lloc la signatura de la Carta, iniciant-se així el període d’adhesió a la a la mateixa. Hi esteu tots convidats!

Us recordem que podeu seguir opinant sobre els reptes del paisatge a través d’aquest web fins el proper 10 de març. Esperem les vostres aportacions!

 

Comparteix l'article!