S’inicia el procés de participació de la Carta del Paisatge del Lluçanès

El Consorci del Lluçanès engega un procés participatiu per a la redacció de la Carta del Paisatge del Lluçanès, per protegir i gestionar el paisatge i mantenir-ne els valors que li són propis amb la implicació dels diversos col·lectius de la comarca.

ActivRamaderaIICom serà el Lluçanès del futur? Quin paisatge volem per la nostra comarca? El Consorci del Lluçanès, conscient de les amenaces i de la fragilitat del paisatge de la comarca, engega un procés participatiu per a la redacció de la Carta del Paisatge del Lluçanès. La carta del paisatge és una aposta ferma pels valors que tenim al Lluçanès, un compromís vers el paisatge que requereix de la participació activa de tot el Lluçanès: habitants, entitats, empreses, ajuntaments i altres administracions públiques.

Durant les properes setmanes tindran lloc un seguit de trobades on tractarem tots els aspectes que incideixen sobre el paisatge del Lluçanès. El tret de sortida d’aquest procés participatiu tindrà lloc el dimarts 3 de febrer a les 19h al Consorci del Lluçanès. A la presentació parlarem dels principals trets del paisatge lluçanenc, dels seus valors i de les seves mancances, de les seves fortaleses i de les seves amenaces. Veurem, a través del director de l’Observatori del Paisatge, en Joan Nogué, territoris que a través de la Carta del Paisatge estan duent a terme un procés de Desenvolupament Rural pioner. I podrem començar a parlar de quin paisatge volem pel nostre Lluçanès. Abans, a les 18h, us convidem a assistir a la presentació de la iniciativa“Boscos de Pastura”. Podeu consultar els programes de la sessió aquí:

Trobareu més informació al web del Consorci del Lluçanès.

Comparteix l'article!